#1 Björn – Runners About Running


Björn Sandler

Kort intro: Born and raised in Pedersöre ut på åkrarna typ, är bosatt i Jakobstad med min kära fru och vi har ett smultronställe i Nykarleby skärgård där vi spenderar så mycket tid som möjligt. Som jag själv minns så har idrotten alltid varit en stor del av mitt liv, ishockey och fotboll präglade min barndom. I ungdomen var det mera adrenalinfyllda sporter som lockade men med ökat konsekvenstänk så lämnade jag den världen. Löpning hittade jag först som vuxen, 2014 sprang jag mitt första maraton och efter den dagen så har jag sprungit i princip varje dag. Nu vill vi genom C.O.R.E Sports & Events försöka skapa förutsättningar för att få in ungdomar till uthållighetsidrotter och ordna förstklassiga events av alla dess slag.

Rekord: 31.41 (10 000m),  1.08.04 (halvmaraton), 2.22.01 (maraton)

 

1. Vilket är ditt bästa idrottsminne? Mikä on paras urheilumuistosi?

Om jag måste välja ett så är det nog från 2020 när jag kom tvåa i FM maraton i Vanda. Efter en tuff säsong med många avbrutna banlopp så kom äntligen dagen då jag kände igen min kropp på nytt och kunde pressa mig till ett nytt PB och min första FM-medalj. Det var en minnesvärd dag, som gör att man orkar fortsätta denna resa mot snabbare tider. Det är en så fin gemenskap i dessa sammanhang och alla medtävlande gratulerar och unnar varandra framgång, alla är medvetna om vad som krävs. Dessutom hade jag ett helt fantastiskt team runt mig hela den helgen som gjorde att jag endast behövde koncentrera mig på att sätta ena foten framför den andra så snabbt som möjligt. Tack till er Josefin & Kimmo och min bästa Emilia!

 

2. Vilken idrottslig prestation är du mest stolt över/eller minns bäst? Mistä urheilullisesta saavutuksesta olet ylpein/tai muistat parhaiten?

Det måste nog vara Valencia maraton 2017 där jag sprang i mål på 2.29.20 och förbättrade mitt personbästa med närmare 8 minuter inom loppet av 7 månader, den dagen kommer jag alltid att minnas. Valencia maraton är ett riktigt mäktigt arrangemang med en sagolik målgång och bra tryck längs banan. Att komma i mål under 2.30 gjorde mig riktigt nyfiken på hur mycket det går att kapa från den tiden ännu och på den vägen är jag fortfarande.

 

3. Vilket är ditt råd till andra löpare, framför allt till unga löpare? Mikä on neuvosi muille juoksijoille, varsinkin nuorille?

Ta hjälp av en kunnig tränare direkt så kan man undvika de vanligaste misstagen och fallgroparna. Träna i grupp, det sporrar och man kan hjälpa varandra. Våga satsa fullt ut på din idrott och ha kul på vägen!

 

4. Favoritpass och Hatpass? Suosikkiharjoitus ja harjoitus jota ”vihaan”?

Favoritpass är nog alla typer av intervaller både snabba 200m och lugnare tröskelintervaller på t.ex. 3x4km. De värsta passen är alltid inför tävlingar där man måste hålla ner intensiteten och längden på passen för att bli fräsch till tävling.

 

5. Vilken är din styrka och svaghet som löpare? Mikä on vahvuuteesi ja heikkoutesi juoksijana? 

Min styrka som löpare är helt klart min uthållighet och löpekonomi, därför klarar jag mig bättre på längre sträckor. En annan styrka är att min kropp tål mycket träning och jag har klarat mig bra undan värre skador. Min svaghet är att jag har dålig grundsnabbhet, den har förbättrats en hel del men får ändå ses som min största svaghet. Har svårt att hävda mig på 5000m och kortare sträckor.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

C.O.R.E. SPORTS & EVENTS

Creator of Running Experiences

 

Business ID: 2837108-1

Finland

 

info@coresportsevents.com

Contact us / Kontakta oss / Ota yhteyttä

 

Josefin Sjölind-Kohtamäki

+358 50 347 3315

josefin@coresportsevents.com

 

Björn Sandler

+358 50 531 0380

bjorn@coresportsevents.com

Copyright © 2021. C.O.R.E. Sports & Events. All rights reserved.